2014-11-30

A 2014-es évben több modell is újdonságokkal szolgál a CASE IH kínálatából.

A korábbi, csoport powershift váltók mellett ez az univerzális traktor már a fokozatmentes váltóval is rendelhető. Az egység a jól bevált CVX-váltót ötvözi a dupla kuplungos technológiával. Ezek a váltók teljes egészében folyamatosan működnek 0 és 50 km/h sebesség között, és kivételes hatékonyságot biztosítanak két mechanikus tartomány segítségével. A váltás a két tartomány között automatikusan történik, a dupla kuplung segítségével.
  • A 2014-es évben több modell is újdonságokkal szolgál a CASE IH kínálatából.
  • 2014-11-28

    Átrakó kocsi, rendkívüli teljesítménnyel

    A HAWE ULW család topmodellje különleges 1100 t/h átrakási teljesítményre képes, amely rekordnak számít. A rugózott tridem futóművön gördülő, 45 m3-es tartállyal rendelkező, 36 tonna össztömegű kocsi ürítőcsigájának átmérője 60 cm, ennek köszönhetően rakományát két perc alatt képes a szállítójárművekre átrakni. Az üzemeltetéséhez nagy (280–340 LE-s) traktorok szükségesek. Az átrakodási folyamat a traktor vezetőfülkéjéből elektrohidraulikusan vezérelhető. A kocsit mérleggel is felszerelték, amelynek elektronikus memóriája eltárolja, szükség esetén kinyomtatja, vagy USB-háttértárolóra letölti a kocsi által átrakodott termést.
  • Átrakó kocsi, rendkívüli teljesítménnyel
  • Svéd gyártók Dél-Afrikában

    Az egyre növekvő piac vonzotta Dél-Afrikába a Valtra és a Väderstad cégeket a Vitamech dealer-találkozóra, ahol bemutatókat tartottak és a gyárak eközben újabb vevőket toboroztak. A gyakorlati gépbemutatókon különösen nagy volt az érdeklődés a Carrier kompakt tárcsák, a Rollex nehéz rögtörő hengerek, a Tempo szemenként vető és az ugyancsak a Väderstad kötelékébe tartozó SeedHawk no-till direktvetőgépek iránt. A Tempo vetőgépek a Botswana-val határos területeken, míg a SeedHawk gépek a Fokváros környéki gabonatermelő vidéken arattak osztatlan sikereket. A gépeket minden esetben Valtra traktorok üzemeltették, amelyekről szintén elégedetten mondtak véleményt a kereskedők.
  • Svéd gyártók Dél-Afrikában
  • 2014-11-21

    Közelebb a gazdákhoz-Vogel&Noot Demotour 2014 – bemutató körút

    Országos szántóföldi bemutató körutat tartott az ősz első heteiben a Vogel&Noot. 
A mezőgazdasági munkagépek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó, osztrák központú cég egy izgalmas újdonságot is elhozott a nagyközönségnek, bár a TerraVant 600-as direktvetőgépet csak jövő tavasztól kezdik forgalmazni. A túrán felvonultatott gépkapcsolatokhoz a traktorokat a régi partnernek számító Dorker Kft. biztosította.
  • Közelebb a gazdákhoz-Vogel&Noot Demotour 2014 – bemutató körút
  • Hazánkban nyílt meg a GSI első európai gyára

    A GSI tagvállalat 2013 októberében kezdte meg működését Magyarországon, és most a cégcsoport dinamikus fejlődésének újabb mérföldköveként valósult meg a biatorbágyi új üzem, ezzel a GSI-cégcsoport első európai gyára. Az esemény kapcsán Németh Katalin, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Befektetésösztönzési Főosztályának vezetője elmondta, hogy az átadás jól példázza az Egyesült Államok és Magyarország közötti erősödő kapcsolatot és küldetésüket, hogy hasonló befektetéseket és munkahelyek teremtését támogassák. Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ügyvezető igazgatója köszöntőjében azt emelte ki, hogy a vállalat növekedése a gazdaság ösztönzése mellett az ország versenyképességét is segíti.
  • Hazánkban nyílt meg a GSI első európai gyára
  • 2014-11-19

    Massey Fergusonnal a déli sarkon – 1958 után 2014-ben is!

    1958 januárjában Sir Edmund Hillary volt az első ember, aki szárazföldi úton elérte a déli sarkot a legendás Scott kapitány féle 1912-es expedíció óta. Az új-zélandi hegymászót (aki egyébként ugyancsak az első ember volt, aki felért a Mont Everest csúcsára) 28 LE-s Massey Ferguson TE20 traktorok kísérték végig az 5.000 km-es túra során. Cikkünk ennek a majd 60 évvel ezelőtti expedíciónak, valamint a 2014-es „túrának" állít emléket. Az 1958-as eredeti Antarctica út jelentőségét jelzi, hogy a nemzetközi sajtó „a világ utolsó igazi kalandútjának'" nevezte - emlékeztetve a majd kétszáz évig tartó nagy felfedezések korának végleges lezártára. A célja az expedíciónak a kutatások mellett az volt, hogy szárazföldön érjék el a déli sarkpontot a résztvevők.
  • Massey Fergusonnal a déli sarkon – 1958 után 2014-ben is!
  • Valtra T Versu – egyediség, megbízhatóság, funkcionalitás

    A T-széria a 6-hengeres Valtra traktorok hosszú tradíciójának folytatása, amelyben most a megújult T-sorozat új dizájnnal jelent meg, számos változtatással, a hatékonyság és a kihasználhatóság növelése érdekében. A kínálat jelenleg 12 modellt tartalmaz, 141-215 LE teljesítmény között (158-225 LE rásegítéssel). A T-szériát olyan ügyfeleinknek ajánljuk, akik nagy teljesítményű traktort szeretnének a gazdálkodáshoz, legyen szó talajművelésről, vetésről, betakarításról vagy szállításról. A T-széria a világ minden táján nagy teherbíró képességéről ismert, a legmagasabb szintű kényelmet biztosítja a hosszú és hatékony munkavégzéshez.
  • Valtra T Versu – egyediség, megbízhatóság, funkcionalitás
  • 2014-11-18

    Az év traktora 2015-ben…

    13 év után újra Case IH típusú traktor hozta el az első helyet az Év traktora szavazáson. Az 1998 óta megrendezett versenyen idén is 23 ország szakújságírója jelölte a traktorokat.
  • Az év traktora 2015-ben…
  • 2014-11-17

    Néhány darab alig használt Güttler gép kiárusítása 20 % kedvezménnyel

    Figyelem! Most – kizárólag a raktárkészlet erejéig – 20% kedvezménnyel juthat hozzá az alábbi bemutatókon használt gépekhez. Front függesztésű magágykészítő: a kapcsolt műveleteknek köszönhetően időt és üzemanyagot takaríthat meg tömörítés a traktor kerekei előtt, garantáltan komfortosabb traktorvezetés, és gazdaságosabb …
  • Néhány darab alig használt Güttler gép kiárusítása 20 % kedvezménnyel
  • 2014-11-14

    Case IH Magnum CVX 380: a 2015. Év Traktora!

    A Magnum CVX traktorok motorteljesítményét is jelző típusszámok szerint a sorozat a 250, 280, 310, 340 és 380 modellekből áll. Magától értetődik, hogy a nemes versenyben a „zászlóshajót", a Power-Boost funkcióval akár 435 LE teljesítményre is képes csúcsmodellt indították.
  • Case IH Magnum CVX 380: a 2015. Év Traktora!
  • Traktort nem vesz az ember naponta – 1 éves a látogatóközpont

    2 éve, november 14-én tették le az alapkövét, idén pedig már 1 éves születésnapját ünnepelte a Fendt Forum, amely a Fendt új világába vezeti be a látogatók özönét. Könnyű parkolás, látványos Fendt történelem, új Fendt kollekció az átköltözött márkaboltban és Dieselross étterem az éhes vendégeknek.
  • Traktort nem vesz az ember naponta – 1 éves a látogatóközpont
  • 2014-11-13

    Akcióba lépett a robot a kukoricásban

    A laborkísérletek helyett immár a kukoricaföldeken bizonyít egy amerikai cég robotja. A Rowbot nevű fejlesztés automata trágyázógépként vetették be, de ez csak a kezdet – igaz, nagyon is ígéretes kezdet. Elég kicsi ahhoz a gépezet, hogy a kukoricasorok között elférjen, így nem roncsolja szét a növényt, mint az eddig széles körben használatos traktorok tették. Használatával csökkenthető a kiszórt szer mennyisége: a megfelelő időben a megfelelő adagolást állíthatják be rajta. Az időzítés a kukorica esetében különösen fontos, mivel ha a növény túlságosan nagyra nő, a traktor már nem fér be, és éppen az egyik legkritikusabb időszakban marad ki a kezelés. A trágya precíz adagolása pedig azért is lényeges, mert a növény nem lesz „túltáplálva" és a nitrogén nem mosódik be a környező tavakba, folyókba. A Rowbot GPS és LIDAR-t is használ a navigáláshoz – és a tesztek szerint igen kevés emberi beavatkozásra van szüksége. Egyszerre két sort tud kezelni, gyakorlatilag nulla járulékos veszteséggel. Eddig 20 hektárnyi területen vetették be, költsége (a műtrágyán kívül) hektáronként kb 5000 forint volt.
  • Akcióba lépett a robot a kukoricásban
  • 2014-11-08

    Ne a rozsda marja meg!

    Legyen szórakozott feltaláló, fantáziadús művész és profi szakember egy személyben! Az AXIÁL Kft. „Ne a rozsda marja meg!" címmel november 1-jétől játékot hirdetett a fémhulladék kreatív újrahasznosítására! A főnyeremény egy 200.000 Ft értékű Kränzle mosó! A játék során olyan, az alkotás, építés iránt szenvedélyesen elkötelezett, leleményes személyek műveit várják a szervezők, akik a fémhulladék újrafelhasználásával, az AXIÁL Kft-vel és mezőgazdasággal kapcsolatos szobrokat hoznak létre. A játékba csak ...
  • Ne a rozsda marja meg!
  • 2014-11-07

    Év végi Massey Ferguson akció

    Rendelje meg új Massey Ferguson 7614 típusú traktorát 2014. december 10-ig és a rugózott hidat ajándékba adjuk. - Verhetetlenül alacsony fogyasztású 6 hengeres AGCO-SISU motor - Dyna 4 16/16 fokozatú félpowersift váltó - kategóriában egyedülálló tömeg és tengelytáv - magas felszereltség, kiemelkedő kényelem ÁR: 67.900,- € + ÁFA-tól Részletekért érdeklődjön területileg illetékes kollégáinknál
  • Év végi Massey Ferguson akció